Το «εναρκτήριο λάκτισμα» στην προσπάθεια αξιοποίησης του Ολυμπιακού Κέντρου Φαλήρου έδωσε χθες η ΕΤΑΔ, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο διαμόρφωσης των τευχών του διεθνούς διαγωνισμού που σκοπεύει να προκηρύξει σε εύλογο χρονικό διάστημα για τη μακροχρόνια παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ακινήτου.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΔ σχεδιάζει την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, η οποία αποτελείται από έκταση 262.107 τ.μ. που περιλαμβάνει α) το Κλειστό Γυμναστήριο Τάε Κβον Ντο με κύριους εσωτερικούς χώρους 11.600 τ.μ. και δυναμικότητα 8.000 θέσεις, β) την Εσπλανάδα (γέφυρα και κλειστοί χώροι), γ) το Γυάλινο Κτίριο συνολικής επιφάνειας 2,528.50 τ.μ. με ταράτσα που έχει θέα όλο τον Φαληρικό Ορμο, δ) την Πλατεία Νερού, που έχει καθιερωθεί ως συναυλιακός χώρος και ε) υπαίθριους χώρους στάθμευσης άνω των 1.000 οχημάτων.

Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον νευραλγικά σημεία της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Αττικής και αναμένεται να αποτελέσει χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου πολιτισμού, αναψυχής και επιχειρηματικότητας στην περιοχή με μητροπολιτικό χαρακτήρα και η συνένωση του δημόσιου αστικού χώρου με μία νέα ζώνη πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θα προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής (π.χ. συνέδρια, εκθέσεις, mega events κ.ά.).

«Πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, απευθύνουμε κάλεσμα στο επενδυτικό κοινό, έτσι ώστε να πληροφορηθούμε τις προθέσεις, τις δυνατότητες και τα πιθανά σχέδιά του για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου», δηλώνει στα “ΝΕΑ” ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν:

  • τις προτάσεις τους σε επίπεδο «conceptual design», ανάλογα με το ενδιαφέρον τους, τόσο για το σύνολο της Ζώνης ΙΙΙ, όσο και για ένα ή περισσότερα ακίνητα της Ζώνης, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης
  • την επιλογή των χρήσεων που θα αναπτύξουν με τα αντίστοιχα μεγέθη δόμησης-κάλυψης
  • χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης
  • τον επιθυμητό χρόνο διάρκειας της παραχώρησης
  • το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης
  • απόδειξη της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου
  • την εμπειρία τους σε υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων με το προτεινόμενο έργο.

Σε περίπτωση που ενδιαφερόμενος προτείνει χρήσεις πέραν των αναφερομένων, επισημαίνεται ότι παραμένει στη διακριτική ευχέρεια της ΕΤΑΔ να τις αξιολογήσει και να διερευνήσει εάν η εν λόγω τροποποίηση είναι καταρχήν θεσμικά εφικτή και εντός ποιου χρονικού πλαισίου.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας (Πρωτόκολλο, 2ος όροφος) έως την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 και ώρες 09.00-16.00.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης