Τη μεγαλύτερη αναδιάρθωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου των τελευταίων δεκαετιών προωθεί η UEFA, με στόχο περισσότερα παιχνίδια στα πρωταθλήμα και κατ΄επέκταση περισσότερα έσοδα για τις ομάδες. Παράλληλα, προωθεί αλλαγές στις χορηγίες και την μετάδοση των αγώνων.

Η European Club Association, ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τα συμφέροντα περισσότερων από 200 κορυφαίων ομάδων, θα συναντηθεί την Παρασκευή 16 Απριλίου, για να συζητήσει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το Champions League και το μικρότερο Europa League.

Η UEFA ασκεί πιέσεις στην ECA να εγκρίνει μια σειρά προτάσεων για τη δραστική ανανέωση της μορφής του Champions League από το 2024.
Στόχος του προέδρου της UEFA, Aleksander Ceferin είναι να μπει σφήνα στα προωθούμενα σχέδια της JPMorgan ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη διοργάνωση μια ευρωπαϊκής «Super League». Το σχέδιο της JP Morgan στηρίζεται από κορυφαίες ομάδες, όπως είναι Ρεάλ Μαδρίτης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ECA είχε συνεδριάσει και πριν από έναν μήνα για το θέμα αυτό αλλά δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία.

Μυστικές συνομιλίες

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times, αντιδράσεις εξέφρασαν μεταξύ άλλων η Manchester United και ιταλική AC Milan. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η UEFA και η ECA βρίσκονται σε μυστικές διαπραγματεύσεις εδώ και μήνες για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας που θα ελέγχει όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα δικαιώματα χορηγίας για τους αγώνες των ευρωπαϊκών συλλόγων.  Η κοινοπραξία αυτή θα ελέγχεται κατά 51% από την UEFA και κατά 49% από την ECA.

Στόχος της συνεδρίασης της Παρασκευής, είναι η ECA να παρουσιάσει μια ενιαία θέση πριν από το ετήσιο συνέδριο της UEFA την επόμενη εβδομάδα, στο οποίο θα επικυρωθούν τυχόν αλλαγές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Ελβετικό σύστημα»

Η UEFA επιδιώκει να αναμόρφωση του Champions League, αλλάζοντας τη φάση των ομίλων, στην οποία επί του παρόντος συμμετέχουν τέσσερις ομάδες ανά όμιλο, παίζοντας μεταξύ τους αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Στόχος είναι να αντικατασταθεί η φάση αυτή, με το «ελβετικό σύστημα», ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται σε διαγωνισμούς σκακιού. Κάθε πλευρά παίζει 10 αγώνες εναντίον εντελώς διαφορετικών αντιπάλων. Οι ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία προκρίνονται στη συνέχεια σε αγώνες νοκ-άουτ. Με αυτόν τον τρόπο κάθε ομάδα θα έχει τουλάχιστον τέσσερις αγώνες ανά σεζόν παραπάνω, εξασφαλίζοντας περισσότερα χρήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι