Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει η Παγκόσμια Αγορά Αθλητισμού, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από τους περιορισμούς εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η ResearchAndMarkets.com η Παγκόσμια Αγορά Αθλητισμού αναμένεται να αυξηθεί στα 440,77 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, έναντι 388,28 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, καταγράφοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13,5%.

Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων των εταιρειών και στην ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της COVID-19. Η αγορά αναμένεται να φθάσει τα 599,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8%.

Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια Αμερική κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας, αντιπροσωπεύοντας το 35% της παγκόσμιας αγοράς το 2020. Η περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού ακολουθεί με 30% .

Η πανδημία επέδρασε αρνητικά στην αθλητική αγορά το 2020, καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν σε παγκόσμιο επίπεδο λουκέτο και περιόρισαν τα εγχώρια και διεθνή ταξίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ResearchAndMarkets.com οι κορυφαίοι παίκτες στην αθλητική βιομηχανία είναι οι Dallas Cowboys, Manchester United, Futbol Club Barcelona S.L, Real Madrid και FC Bayern Munich AG.

Σύμφωνα με την έκθεση ο παγκόσμιος αθλητισμός αναμένεται να ωφεληθεί από τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη που προβλέπεται για πολλές ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ότι η παγκόσμια αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 3,7% σε σχέση με το 2019 και το 2020 και 3,6% από το 2021 έως το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Τουρκία: Εξελίξεις στο mega-σκάνδαλο απάτης των ποδοσφαιριστών
Business of Sport |

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι - Πώς εξελίσσεται η απάτη σε βάρος Τούρκων ποδοσφαιριστών

Ένα ατελείωτο γαϊτανάκι έχει στηθεί στο mega-σκάνδαλο στην Τουρκία με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών, του προπονητή Τερίμ, της τράπεζας Denizbank Levent και του ανώτατου στελέχους της Seçil Erzan