Σε διακανονισμό με τις διωκτικές αρχές των Κάτω Χωρών ύψους 480 εκατ. ευρώ κατέληξε η ολλανδική τράπεζα ABN Amro, όπως ανακοίνωσε η ίδια τη Δευτέρα. Η τράπεζα κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ABN Amro συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 300 εκατομμυρίων ευρώ και να παραιτηθεί από κέρδη ύψους 180 εκατ. ευρώ. Οι διωκτικές αρχές από την πλευρά του υπογράμμισαν ότι, συνεχίζεται η έρευνα εναντίον τριών πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, τα οποία δεν κατονόμασαν, και οι οποίοι φέρονται ως «ουσιαστικά υπεύθυνοι» για το ξέπλυμα χρήματος.

Παράλληλα, η Danske Bank δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Chris Vogelzang, ο οποίος είχε προηγουμένως υπηρετήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο της ABN, παραιτήθηκε όταν βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η έρευνα για την ABN ξεκίνησε ένα χρόνο αφότου η επίσης ολλανδική τράπεζα ING πλήρωσε πρόστιμο ρεκόρ 775 εκατομμυρίων ευρώ για την επίλυση παρόμοιας υπόθεσης.

Παρόλο που ο διακανονισμός της ING προέβλεπε ότι κανένα στέλεχος της τράπεζας δεν θα διώκετο, ολλανδικό δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο διέταξε ποινική έρευνα για τον ρόλο του πρώην CEO Ralph Hamers στην υπόθεση.

«Αυτός ο διακανονισμός σηματοδοτεί το τέλος μιας επώδυνης και απογοητευτικής σελίδας στην ιστορία της ABN Amro» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Robert Swaak.

«Τα διδάγματα που έχουμε μάθει από αυτήν την εμπειρία μας οδηγούν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ως θεματοφύλακες μιας ασφαλέστερης κοινωνίας και ενός χρηματοοικονομικού συστήματος που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας» πρόσθεσε

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή