Το 2020 η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μαρμάρου «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες» παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας κατάφερε να εμφανίσει κέρδη ebitda άνω των 50 εκατ.ευρώ ενώ και ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Την περσινή χρονιά η εταρεία συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής στη διάρκεια των οποίων έχει καταφέρει να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις των εταιρειών παραγωγής μαρμάρων παγκοσμίως με τις εξαγωγές να καλύπτουν το 90% των συνολικών πωλήσεων.
Το 2020 ο όμιλος ολοκλήρωσε την  εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας DIONYSSOMARBLE BULGARIA, με αποτέλεσμα να έχει  στην κατοχή του 11 ενεργά λατομεία και  να διαθέτει όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τις μεγαλύτερες λατομικές εκμεταλλεύσεις σε όλες τις γειτονικές χώρες. Ειδικότερα ο όμιλος διαχειρίζεται λατομεία στην Ελλάδα (Ariston), (Venus), (Galaxy), (Kavala), στην Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στην Βουλγαρία (Vratza). Το νέο υλικό, Vratza «χαρακτηρίζεται ως υψηλής αισθητικής μπεζ μάρμαρο, κατάλληλο για εξωτερική χρήση, καθώς κοσμεί πολλά κτήρια υψηλών προδιαγραφών».
Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ολοκληρώθηκε η κατασκευή αιολικού σταθμού, παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας στον δήμο Σιδηροκάστρου. Επένδυση συνολικού κόστους 42 εκ. ευρώ, μέρος του συνολικού πλάνου ανάπτυξης ΑΠΕ προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ. Ειδικότερα ο αιολικός σταθμός αντιστοιχεί σε εγκατεστημένη ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 42 MW και η  παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια υπολογίζεται ότι θα ηλεκτροδοτεί περίπου 40.000 σπίτια. Το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παρούσας επένδυσης μεταφράζεται μέσω αριθμών ως μείωση εκπομπών CO2 κατά 125.000 ton. και διοξειδίου του θείου κατά 2.800 ton. ετησίως. Με την αποπεράτωση αυτής της επένδυση τα έργα ΑΠΕ σε αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς, που έχουν ήδη κατασκευαστεί αντιστοιχούν σε εγκατεστημένη ισχύ 65MW.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι ενδείξεις από το πρώτο τρίμηνο του 2021, προμηνύουν αισιόδοξα μηνύματα τόσο για την οικονομία όσο και για την σταδιακή αποκατάσταση και σταθεροποίηση  των αγορών. Μάλιστα όπως επισημαίνουν διαφαίνεται ομαλοποίηση της αγοράς της Ασίας, η οποία είναι ο κύριος αποδέκτης των προϊόντων του κλάδου, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες προοπτικές ανάπτυξης και σε άλλες αγορές, εφόσον δεν υπάρξει επίδραση νέων υγειονομικών ή γεωπολιτικών αλλαγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια