«Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2020 δείχνουν, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 από την κυβέρνησή μας για τη διάσωση της εταιρείας και τη μετατροπή της σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη αποδίδει καρπούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ για το έτος 2020.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι «με σχέδιο και συνετό προγραμματισμό, η ΔΕΗ έχει αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αφήνοντας πίσω της τις ζημιές-ρεκόρ που κατέγραψε το 2018 και το 2019 και που την είχαν μετατρέψει σε συστημικό κίνδυνο για την εθνική οικονομία».

Καταλήγοντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για «νέα εποχή» του ομίλου ΔΕΗ, «προκειμένου να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αναλογεί στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια