Επιβεβαίωσε την αξιολόγιση«Caa1» με θετικές τις προοπτικές (outlook) για την  Alpha Bank η Moody’s, εκτιμώντας πως η ποιότητα των περιουσιακών της  στοιχείων και τα μεσοπρόθεσμα οφέλη από το σχέδιο μετασχηματισμού της θα συμβάλουν στην κερδοφορία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. 

Η ελληνική τράπεζα, στοχεύει να αυξήσει την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της (RoE) σε περίπου 9% έως το τέλος του 2023, από 1,3% το 2020, καθώς το κόστος κινδύνου (CoR) αναμένεται να μειωθεί σε λιγότερο από 100 μονάδες βάσης  από 330 μονάδες βάσης το 2020.

Από την πλευρά της η Standard & Poor’s θεωρεί πως η  πιστοληπτική ικανότητα της παραμένει αμετάβλητη μετά τη μετατροπή της τράπεζας, βαθμολογώντας  με «B-/B» την Alpha Services and Holdings S.A και με «B/B» την Alpha Bank S.A., ενώ σημειώνει πως ο μετασχηματισμός της στοχεύει στον εξ ορθολογισμό του ισολογισμού της.

Η Fitch πάλι αξιολογεί  με «CCC+» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας με θετικές τις προοπτικές ( outlook )  απόρροια τόσο της εταιρικής αναδιάρθρωσης όσο και της συνέχισης των τιτλοποιήσεων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News