Στη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη άνοδο αεροπορικών αφίξεων και αναχωρήσεων  βρέθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol, του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας , που καλύπτει 44 ευρωπαϊκές χώρες,  για την χρονική περίοδο από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου.

Οι συνολικές πτήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 416. Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Μεγ. Βρετανία και Ιταλία δέχθηκαν στα αεροδρόμια τους από 1.040 έως 1.930 αφίξεις αναχωρήσεις πτώσεων.

Η Ελλάδα όμως σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο ποσοστού που ανήλθε σε 26% έναντι δύο εβδομάδων.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια με την υψηλότερη δραστηριότητα πτήσεων το Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε στην έβδομη θέση. Η αύξηση των πτήσεων στη χώρα μας οφείλεται στα δρομολόγια εσωτερικού ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, όπως η Aegean, σύμφωνα με το Eurocontrol. ‘Iδια τάση –αύξηση εσωτερικών πτήσεων – σημειώνεται στις χώρες του Νότου, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Παρόλη την αύξηση της αεροπορικής κίνησης που σημειώθηκε το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα η σύγκριση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου του 2019 (πριν την πανδημία) δείχνει οτι οι  αφίξεις αναχωρήσεις είναι μειωμένες κατά 58%. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι για να μιλήσουμε για  ανάκαμψη των αερομεταφορών θα πρέπει να υπαρχει βελτίωση σε μια σειρά από παραμέτρους  όπως είναι το μέσο έσοδο, το μέσο κόστος ανά χιλιομετρική θέση και η βαθμός πληρότητας των αεροσκαφών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες