Από την επόμενη Τετάρτη οι επιβάτες στο μετρό της Νέας Υόρκης θα μπορούν να εμβολιάζονται δωρεάν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και να δικαιούνται δωρεάν διαδρομές.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της πολιτείας για αύξηση του εμβολιασμού. Η διάρκεια του αρχικά θα καλύψει την περίοδο από 12-16 Μαΐου, ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του.

Οι πολίτες που θα βρεθούν σε 6 σταθμούς του μετρό, ανάμεσα τους οι κεντρικοί Penn Station και Grand Central στο Μανχάταν, θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς χρέωση, ενώ θα λάβουν δωρεάν είτε ένα πάσο μιας εβδομάδας για το μετρό είτε εισιτήριο μετ’ επιστροφής στον προαστιακό.

«Θα δοκιμάσουμε» την ιδέα, εξήγησε ο κυβερνήτης, «θα δούμε αν θα γίνει αποδεκτή και θα προσαρμοστούμε εάν χρειαστεί.Δοκιμάζουμε πολλές δημιουργικές ιδέες, καθώς πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστά εμβολιασμών».

Περίπου το 60% των σχεδόν 20 εκατομμυρίων κατοίκων της πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή