Kατέβασαν ρολά τα καταστήματα Debenhams καθώς έκλεισε σήμερα το τελευταίο κατάστημα της ιστορικής αλυσίδας έπειτα από 240 χρόνια παρουσίας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καταναλωτές έσπευσαν στα τελευταία ανοικτά καταστήματα, που λειτουργούσαν εδώ κα αρκετές εβδομάδες σαν outlets, για να αγοράσουν τις προσφορές λόγω κλεισίματος.

Το όνομα Debenhmans θα συνεχίσει να λειτουργεί διαδικτυακά μετά την εξαγορά του από την Boohoo αντί 55 εκατομμυρίων στερλινών τον Ιανουάριο. Στην κορύφωσή της, η αλυσίδα λειτουργούσε 150 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως τέθηκε σε καθεστώς διαχείρισης το 2019 έπειτα από διαδοχικές χρονικές αρνητικών αποτελεσμάτων. Η πανδημία έδωσε το τελειωτικό χτύπημα και τον Δεκέμβριο το 2020 και οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν το σταδιακό κλείσιμο με απώλειες 12.000 θέσεων εργασίας.

Μετά το lockdown, 97 καταστήματα ξανάνοιξαν επιτρέποντας την εκκαθάριση των αποθεμάτων και ξανάκλεισαν σταδιακά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Ηταν μια ακμάζουσα επιχείρηση στις δεκαετίες του 1970 και 1980. Τα απογεύματα της Παρασκευής, το κατάστημα ήταν γεμάτο από αγόρια που δούλευαν στο εργοστάσιο,» δήλωσε η Γκλένις Τόμσον, πρώην υπάλληλος του καταστήματος στο Μάνσφιλντ, ενώ η Τζούλι Χάου, άλλη πρώην υπάλληλος τόνισε ότι: «το κλείσιμο του καταστήματος θα αφήσει μια μεγάλη τρύπα στην πόλη,» για προσθέσει: «Δεν φταίει το ηλεκτρονικό εμπόριο, ή ο κορονοϊός. Η εταιρεία έχασε το δρόμο της, κάτι που είναι λυπηρό.»

Η ιστορία του Debenhams άρχισε το 1778 όταν ο Ουίλιαμ Κλαρκ άνοιξε ένα κατάστημα στο West End του Λονδίνου, πωλώντας υφάσματα, καπέλα και ομπρέλες. Το 1950 ήταν το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 110 καταστήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή