Επτά εταιρείες κρουαζιέρας έχουν επιλέξει να κάνουν home port από κάποιο ελληνικό λιμάνι εφέτος, ενώ πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στα ελληνικά νερά, τα οποία θα προσεγγίσουν περί τους 45 λιμένες – προορισμούς σε όλη την χώρα.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι τα πλέον πρόσφατα που αφορούν το πως θα κινηθεί η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, που επηρεάζεται ακόμη από την πανδημία.

Η κατάσταση στην αγορά κρουαζιέρας συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) χθες. η οποία είχε κύριο θέμα την επανέναρξη του κλάδου, σε σχέση με τα μέτρα Covid-19. Προσκεκλημένοι και κύριοι συμμετέχοντες ήταν το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου, όπως επίσης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας κα Μουχτούρη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΚ Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΚ Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου περιέγραψαν το περιβάλλον στο οποίο θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός και ιδιαίτερα η κρουαζιέρα, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία, στους λιμένες, στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η δυναμική του κλάδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, μετά από μια περίοδο απότομης καθίζησης, την στιγμή μάλιστα που άλλες αγορές κρουαζιέρας, όπως αυτή της Καραϊβικής, είναι ακόμη κλειστές, τονίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Προσθέτει δε ότι αυτή η εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της καλής προετοιμασίας και των καλών υγειονομικών δεδομένων της χώρας, αλλά και των καλών σχέσεων εμπιστοσύνης που ανέπτυξε ο κλάδος της κρουαζιέρας με την Ελλάδα, αυτή την περίοδο της κρίσης, με την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των πληρωμάτων τους, στους ελληνικούς λιμένες.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η φετινή χρονιά να είναι μια καλή ασφαλής τουριστική χρονιά, για όλα τα είδη του τουρισμού και δη του θαλάσσιου, ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ποιοτική ανάπτυξη του κλάδου στα επόμενα χρόνια.

Επισημαίνεται ότι ως home prot ελληνικά λιμάνια έχουν επιλέξει οι εταρείας κρουαζιέρας AIDA, από Κέρκυρα, η Norwegian Cruise Line από Πειραιά, αλλά και Κατάκολο και Κέρκυρα, η Celestyal Cruises που εδρεύει στην Ελλάδα α[πο Πειραιά και Λαύριο, η Tui Cruises από τo Ηράκλειο Κρήτης, η Silversea Cruises με τέσσερα πλοία από τον Πειραιά, η Celebrity Cruises, θυγατρική της Royal Caribbean, ανακοίνωσε την έναρξη κρουαζιέρων από τον Πειραιά Μια ακόμη εταιρεία κρουαζιέρας η Holland America Line από τον Πειραιά και η MSC Cruises, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ταξιδιών που περιλαμβάνει και Ελλάδα και μία φορά την εβδομάδα θα έχει τη δυνατότητα επιβίβασης επιβατών από τον Πειραιά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Στον στόλο του Λιμενικού Σώματος η χορηγία των τεσσάρων τελευταίων υπερσύγχρονων ταχύπλοων σκαφών
Ναυτιλία |

Τέσσερα ακόμη υπερσύγχρονα ταχύπλοα στον στόλο του Λιμενικού από την «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ»

«Μετά από έναν χρόνο όπου παραλάβαμε το πρώτο σκάφος, σήμερα κλείνει ο κύκλος της δωρεάς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αφού εντάσσεται και το τελευταίο σκάφος από τα δέκα συνολικά», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Πλοία «γίγαντες» μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα πιάνουν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Λιμάνια |

Πλοία «γίγαντες» μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα πιάνουν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το έργο «6ος Προβλήτας, επέκταση λιμενικής υποδομής» αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων ύψους €180 εκ. που έχει αναλάβει η ΟΛΘ ΑΕ σύμφωνα με τη Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και του Ελληνικού Δημοσίου