Επτά εταιρείες κρουαζιέρας έχουν επιλέξει να κάνουν home port από κάποιο ελληνικό λιμάνι εφέτος, ενώ πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στα ελληνικά νερά, τα οποία θα προσεγγίσουν περί τους 45 λιμένες – προορισμούς σε όλη την χώρα.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι τα πλέον πρόσφατα που αφορούν το πως θα κινηθεί η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, που επηρεάζεται ακόμη από την πανδημία.

Η κατάσταση στην αγορά κρουαζιέρας συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) χθες. η οποία είχε κύριο θέμα την επανέναρξη του κλάδου, σε σχέση με τα μέτρα Covid-19. Προσκεκλημένοι και κύριοι συμμετέχοντες ήταν το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου, όπως επίσης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας κα Μουχτούρη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΚ Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΚ Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου περιέγραψαν το περιβάλλον στο οποίο θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός και ιδιαίτερα η κρουαζιέρα, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία, στους λιμένες, στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η δυναμική του κλάδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, μετά από μια περίοδο απότομης καθίζησης, την στιγμή μάλιστα που άλλες αγορές κρουαζιέρας, όπως αυτή της Καραϊβικής, είναι ακόμη κλειστές, τονίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Προσθέτει δε ότι αυτή η εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της καλής προετοιμασίας και των καλών υγειονομικών δεδομένων της χώρας, αλλά και των καλών σχέσεων εμπιστοσύνης που ανέπτυξε ο κλάδος της κρουαζιέρας με την Ελλάδα, αυτή την περίοδο της κρίσης, με την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των πληρωμάτων τους, στους ελληνικούς λιμένες.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η φετινή χρονιά να είναι μια καλή ασφαλής τουριστική χρονιά, για όλα τα είδη του τουρισμού και δη του θαλάσσιου, ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ποιοτική ανάπτυξη του κλάδου στα επόμενα χρόνια.

Επισημαίνεται ότι ως home prot ελληνικά λιμάνια έχουν επιλέξει οι εταρείας κρουαζιέρας AIDA, από Κέρκυρα, η Norwegian Cruise Line από Πειραιά, αλλά και Κατάκολο και Κέρκυρα, η Celestyal Cruises που εδρεύει στην Ελλάδα α[πο Πειραιά και Λαύριο, η Tui Cruises από τo Ηράκλειο Κρήτης, η Silversea Cruises με τέσσερα πλοία από τον Πειραιά, η Celebrity Cruises, θυγατρική της Royal Caribbean, ανακοίνωσε την έναρξη κρουαζιέρων από τον Πειραιά Μια ακόμη εταιρεία κρουαζιέρας η Holland America Line από τον Πειραιά και η MSC Cruises, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ταξιδιών που περιλαμβάνει και Ελλάδα και μία φορά την εβδομάδα θα έχει τη δυνατότητα επιβίβασης επιβατών από τον Πειραιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία