Mε τέσσερα κρουαζιερόπλοια, αντί ενός τα προηγούμενα χρόνια, θα κάνει φέτος home porting στην Ελλάδα η Silversea Cruises. Το πρόγραμμα της Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στα ταξίδια υψηλών απαιτήσεων,πρoβλέπει για το 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης για το 2021.

Τα σχέδια της εταιρείας κρουαζιέρας που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό, θα παρουσιασθούν μαζί με δυο από τα πλοία της το νεότευκτο πλοίο κρουαζιέρας Silver Moon, και το Silver Explorer,σε επίσημη εκδήλωση το Σάββατο 15/5 το απόγευμα παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, του Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κρατικών και τοπικών φορέων στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Το πρώτο πλοίο της Silversea Cruises που θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι το Silver Moon στις 18 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα τρία πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow, με την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο φέτος. Συνολικά σε σύγκριση με άλλες χρονιές η Silversea Cruises αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Ο σχεδιασμός φέτος της Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στις luxury κρουαζιέρες, αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης. «Η εταιρία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα, που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα επόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες» αναφέρει ο κ. Αλμπέρτης ενώ σημειώνει ότι η ζήτηση και από τους πελάτες της από μεγάλες αγορές είναι υψηλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις άνοιξε το πρώτο πλάνο ταξιδιού “έκλεισε” σχεδόν αμέσως με κρατήσεις.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γελασάκη, ναυτικό πράκτορα της Silver Sea Cruises «η παρουσία τεσσάρων πλοίων της εταιρίας στα Ελληνικά νερά δημιουργεί ισχυρή βάση για ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε μια δύσκολη περίοδο αλλά και τόνωσης της κίνησης σε λιμάνια της χώρας, που δεν είναι και συνήθεις προορισμοί της κρουαζιέρας». Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα όπως π.χ. τη Σύρο, εκτός από τα συνηθισμένα λιμάνια που είναι η Σαντορίνη,. Μύκονος, Ρόδος, Κέρκυρα κ.λ.π.

Σύμφωνα με τον κ. Αλμπέρτη, η Silversea Cruises προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ταξιδιού με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά ενώ να σημειωθεί ότι με βάση στοιχεία της εταιρίας κάθε επισκέπτης της ξοδεύει περίπου 300 έως 400 δολ ανά λιμάνι, εξαιρουμένων των δαπανών για τις εκδρομές

Η Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από το κορωνοϊό ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Silversea Cruises ανήκει στον Όμιλο της Royal Caribbean. Διαθέτει 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας και «πιάνει» 900 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα