Την απογοήτευση των επαγγελματιών των Παρόχων Καταδυτικών Υπηρεσιών εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας, για τον ακραίο, όπως τον χαρακτηρίζει, περιορισμό των 4 επιβατών στα καταδυτικά σκάφη με την επαναλειτουργία των Καταδυτικών Κέντρων.

Όπως επισημαίνεται, «μετά από 9 μήνες οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί οι καταδυτικές επιχειρήσεις, λόγω των συνεχών lockdowns παραμένοντας κλειστές, το εικονικό άνοιγμα της αγοράς έρχεται για να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις του κλάδου και να τις οδηγήσει σε αφανισμό».

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου, «ο περιορισμός των 3 επιβαινόντων στα καταδυτικά σκάφη έως και έξι μέτρα και 4 σε μεγαλύτερα, που ανακοινώθηκε με εγκύκλιο από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι αδικαιολόγητος, ακραίος, αυθαίρετος, ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Είναι προφανές ότι στην περίπτωση των καταδυτικών σκαφών δεν εφαρμόζεται κανένα από τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει όσον αφορά στην τήρηση αποστάσεων ασφαλείας (1,5 ή 2 μέτρων) για την αποφυγή μετάδοσης του υιού, και μόνο στόχο έχει την καταστροφή της καταδυτικής αγοράς και των επιχειρήσεων του κλάδου.

Αντίθετα σε άλλα επαγγελματικά σκάφη, για την “ασφάλεια” των επιβαινόντων επιτρέπεται το 80% συνολικής πληρότητας τους (π.χ. σε σκάφος 12 μέτρων με άδεια 49 επιβαινόντων επιτρέπονται, με τους ισχύοντες «περιορισμούς, 39 επιβάτες).  Ωστόσο, αν και η άδεια των επαγγελματικών καταδυτικών σκαφών έως και 10 μέτρων, επιτρέπει μόνο 12 άτομα, αριθμός που καλύπτει τις απαιτήσεις τήρησης αποστάσεων 1,5 μέτρου λόγω του μεγέθους των σκαφών, χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επέβαλε τον περιορισμό των 3 ή 4 επιβαινόντων (μαζί με το πλήρωμα φυσικά), σημειώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις