Η Γερμανία έχει δεσμεύσει κεφάλαια ύψους 100 εκατ. για την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX, ενώ θα προσφέρει περισσότερες από 30 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ.

Η καγκελάριος, όπως μεταδίδει το Reuters, παρότρυνε και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας και να προσφέρουν από τα αδίαθετα εμβόλια δόσεις σε χώρες που δεν τους επαρκούν οι προμήθειες τους.

Ο ΠΟΥ  έχει απευθύνει  έκκληση στις πλούσιες χώρες, να κάνουν πράξη τη διεθνή αλληλεγγύη, πριν από τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων και να προσφέρουν εμβόλια σε χώρες που δεν έχουν εμβολιάσει ακόμα ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι θα ήθελαν να δώσουν στον Covax 80 εκατομμύρια δόσεις, η Γαλλία 30 εκατ. δόσεις και η Σουηδία 1 εκατ.

Η Μέρκελ μίλησε σήμερα, μετά τη Σύνοδο G20, σε συνεδριάση για το πρόγραμμα Covax, τον παγκόσμιο μηχανισμό προμήθειας εμβολίων στις φτωχές χώρες  «Επιθυμούμε να ενισχύσουμε το ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα υπάρχει συνάντηση των ηγετών τις επόμενες μέρες γι αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.

Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση