Το Μουσείο Γκράφιτι στο Μαϊάμι φιλοξενεί ατομική έκθεση με καινούρια έργα του James Monk, γνωστού ως RAS TERMS.

Ο Monk είναι ο φημισμένος street art καλλιτέχνης, graffiti writer, γνωστός για την ευελιξία του με ένα σπρέι.

Η έκθεση με τίτλο «Ancient Futurism» περιλαμβάνει ένα τεράστιο σώμα έργων, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και εγκαταστάσεις.

Ο καλλιτέχνης άρχισε να ζωγραφίζει τοιχογραφίες γύρω από την πατρίδα του, το Μαϊάμι από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, αντλώντας έμπνευση από μια σειρά από αρχαίες παραδόσεις που είχε μελετήσει για να δημιουργήσει τις περίπλοκες συνθέσεις του, όπως Rastafari, Yoruba, Alchemy, Kemetism, Santaria, Vodum και Hermetism.

«Κατά τη διάρκεια των πρώιμων έργων του, λειτούργησε ως αγωγός για τις δημιουργικές δυνάμεις, συγχωνεύοντας τα στυλ του lettering με τέχνη και διασκέδαση, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους μέσα από τις εικόνες του να διατηρούν τους κώδικες της ειρήνης, της ενότητας, της αγάπης και να διασκεδάζουν» σημειώνεται στην περιγραφή της έκθεσης.

Τώρα που ο καλλιτέχνης είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, το έργο του έχει ωριμάσει σε πιο σύγχρονα, αφηρημένα στυλ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου.

Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια της έκθεσης στις 28 Μαΐου έχει προγραμματιστεί παρουσίαση ενός NFT ( ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου) από τον καλλιτέχνη. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να σαρώσουν έναν κωδικό QR και να αγοράσουν το ψηφιακό έργο τέχνης.

«Έργα τέχνης που βασίζονται σε αρχαίες παραδόσεις που ψηφιοποιούνται και «κόβονται» για να πωληθούν στο blockchain είναι το επόμενο βήμα στο προσωπικό μου ταξίδι δημιουργίας καλλιτεχνημάτων που ενσωματώνουν τον Αρχαίο Φουτουρισμό» αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ ο καλλιτέχνης.

O James Monk, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαϊάμι της Φλόριντα με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο και την Κολομβία.

Έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ δημιουργώντας τοιχογραφίες, συμμετέχοντας σε εκθέσεις και βιώνοντας την απεραντοσύνη της ζωής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας