Με  κέρδη έκλεισε η αμερικάνικη χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες S&P 500 και Nasdaq να κλείνουν με άνοδο μεγαλύτερη του 1% και τον τομέα της τεχνολογίας να ηγείται της ανόδου, την ώρα που αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Έτσι ανάμεσα στους 11 βασικούς τομείς του S&P τεχνολογία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 2%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στη συνεδρίαση, την ώρα που το επιτόκιο του 10ετους αμερικανικού ομολόγου έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων, ενισχύοντας τομείς εταιρειών υψηλής ανάπτυξης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 186,14 μονάδες ή 0,54% και έκλεισε στις 34.393,98 μονάδες, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε 41,19 μονάδες ή 0,99% στις 4.197,05 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 190,18 μονάδες ή 1,41% στις 13.661,17 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και οκτώ με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Microsoft με κέρδη 5,61 δολ. ή σε ποσοστό 2,29% στα 250,78 δολ. και ακολούθησαν Salesforce.com στα 226,99 δολ. με άνοδο 1,98% και η Cisco Systems με κέρδη 1,83% στα 53,39 δολ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Amgen (-1,30%), Home Depot (-0,29%) και Travelers (-0,22%).

Στο μέτωπο του πληθωρισμού οι ανησυχίες των επενδυτών φαίνεται να κατευνάζονται, καθώς βλέπουν το σχέδιο του Μπάιντεν να μειώνεται ως προϋπολογισμός ή να μην είναι σε θέση να οδηγήσει σε ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι χρηματιστηριακές αγορές ήταν πολύ ρευστές τις τελευταίες εβδομάδες , καθώς οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας θα οδηγούσαν σε άνοδο των τιμών κι αυτό με τη σειρά της θα οδηγούσε τη Fed σε μια πιο σφικτή νομισματική πολιτική. Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας του St. Louis James Bullard δήλωσε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 2 % φέτος και του χρόνου και επιπλέον πολλά στελέχη της FED έχουν στηρίξει την πολιτική της κεντρικής τράπεζας σε σημειώσεις τους.

H διάθεση για ρίσκο έχει βελτιωθεί καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων ανακάπτει από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με το bitcoin να ανακάμπτει με κέρδη περίπου 10%.

Στα επιχειρηματικά νέα η Cabot Oil & Gas Corp. και η Cimarex Energy Co. ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, με την αξία της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 17 δισ. δολ. , σε ένα τομέα που ανακάμπτει από τις χειρότερες περιόδους του. Οι μετοχές των δύο εταιρειών έκλεισαν πτωτικά, όταν ο ευρύτερος δείκτης της ενέργειας κατέγραψε κέρδη, καθώς η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο της τάξης του 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street