Μια νέα καμπάνια υπερ των ναυτικών προωθεί η Bimco με τίτλο «Seafarers Deserve Support» τη δεύτερη στη σειρά με στόχο να ενημερωθούν όλοι και κυρίως κυβερνήσεις και διαμορφωτές κοινής γνώμης για το σπουδαίο έργο των ναυτικών στη διατήρηση και ανάπτυξη του παγκοσμίου εμπορίου.

Κάθε ημέρα περίπου ένα εκατομμύριο ναυτικοί εργάζονται σε περίπου 60.000 μεγάλα φορτηγά πλοία παγκοσμίως.

Υπολογίστηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, περίπου 400.000 ναυτικοί που έπρεπε να επαναπατρισθούν δεν τα κατάφεραν και έμειναν στα πλοία ορισμένοι μέχρι και για 18 μήνες, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Στη χώρα μας σημειώνεται ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με δηλώσεις του προέδρου της κ. Θεόδωρου Βενιάμη είχε  έγκαιρα θέσει το πρόβλημα ζητώντας τη λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις για τους “ήρωες της θάλασσας” όπως είχε χαρακτηρίσει τους ναυτικούς.

Πρόσφατα ο ιδρυτής της Capital Maritime κ. Ευάγγελος Μαρινάκης ε δηλώσεις του στο Φορουμ των Δελφών, είχε αναφερθεί στο πρόβλημα και στο πως το αντιμετώπισε η εταιρεία.

Γενικότερα όπως επισημαίνει η Bimco η πανδημία αποκάλυψε την έλλειψη γνώσης, από τους ανθρώπους εκτός της ναυτιλίας, σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο των ναυτικών και της ναυτιλίας εν γένει, στην εξυπηρέτηση του παγκοσμίου εμπορίου.

Όσο μάλιστα η πανδημία εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία τους σε ορισμένες χώρες όπως πχ. στην Ινδία,  τα προβλήματα στις αλλαγές πληρωμάτων στα πλοία παραμένουν.

Έτσι μετά το πρώτο Video με τίτλο «Ships Make the World Go», ο στόχος του δεύτερου «Seafarers Deserve Support», είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τον ρόλο των ναυτικών.

Ποτέ δεν είχαμε αντιμετωπίσει τόσο έντονα την ανάγκη να επιβεβαιώσουμε ότι οι ναυτικοί μας έχουν την υποστήριξη που τους αξίζει.  Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εξασφαλίζουν το εφοδιασμό του πληθυσμού, οι άνθρωποι πίσω από το παγκόσμιο εμπόριο,  δηλώνει  ο Γενικός Γραμματέας και Διευθύνων Σύμβουλος της BIMCO, David Loosley.

Δείτε το βίντεο: https://bimcomedia.blob.core.windows.net/video/SeafarersDeserveSupport.mp4

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία