Μεγάλες ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με αρκετό κόσμο να βρίσκεται εγκλωβισμένος, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών (ΠΕΝΕΝ).

Η ΠΕΠΕΝ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά πολύς κόσμος Έλληνες και ξένοι, που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν.

Η απεργία της ΠΕΝΕΝ γίνεται ως αντίδραση στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργία τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου, μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία

Η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (02.06.2021) την απόφασή της για 24ωρη απεργία στα πλοία, με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η ΠΕΝΕΝ ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει και το τοπικό Σωματείο στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας.

Εναντίον της απόφασης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, προσέφυγε ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), ζητώντας από το πρωτοδικείο Πειραιά να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, κάλεσε τις ναυτιλιακές εταιρίες «να σταματήσουν να εκδίδουν εισιτήρια για τα αυριανά (σ.σ. σημερινά) δρομολόγια» ενώ καλεί «το επιβατικό κοινό και τους οδηγούς οχημάτων να μην προσέλθουν στο λιμάνι του Πειραιά διότι δεν πρόκειται να εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο».

«Δίνουμε τον αγώνα με πίστη στις δυνάμεις μας, στην οργάνωσή μας, στην ενότητα και εγκαινιάζουμε με τον τρόπο αυτό μια πολύμορφη δράση η οποία θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα» ανέφερε η ΠΕΝΕΝ, προσθέτοντας ότι «η πάλη έχει στο επίκεντρο την υπεράσπιση του 8ώρου, των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο μεθοδεύουν να δώσουν ένα νέο συντριπτικό πλήγμα».

Το συγκεκριμένο ναυτεργατικό σωματεία καλεί τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες να δώσουν όλοι τους το αγωνιστικό «παρών» στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ) αλλά και κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα, φορείς και εργατικά σχήματα, να στηρίξουν την 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ, προκειμένου, όπως αναφέρει, να σταλεί «ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης