Με «Ca(hyb)» αξιολογεί ο οίκος Moody’s στην έκδοση Additional Tier 1 της Πειραιώς, ενώ η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε τη βαθμολογία «CCC-».

Η έκδοση ως 600 εκατ. ευρω μέσω τίτλων ΑΤ1, θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAR -capital adequacy ratio) κατά περίπου 140 μονάδες βάσης στο 18,9% ( pro-forma) από 14,2% στα τέλη Μαρτίου 2021 εκτίμησε η Moody’s, σημειώνοντας πως η βαθμολογία κατά δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την βασική αξιολόγηση caa2 της Τράπεζας, λαμβάνει υπόψη τους αυξημένους πιστωτικούς κινδύνους που σχετίζονται με αυτόν τον τύπο μειωμένης τάξης χρεών.

Η θετική προοπτική, αντικατοπτρίζει τις πιθανότητες για αναβάθμιση κατά τους επόμενους 12-18 μήνες, αν προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου βελτίωσης της φερεγγυότητά της τράπεζας, ή ανακάμψει η οικονομία της χώρας, βελτιώνοντας τα θεμελιώδη μεγέθη της Πειραιώς.

Με «CCC-» αξιολογεί επίσης την πρώτη έκδοση ομολογιών Additional Tier I, μειωμένης εξασφάλισης, στο πλαίσιο της προσπάθειας πλήρους εξυγίανσης του ισολογισμού της Πειραιώς και της περαιτέρω κεφαλαιακής της ενίσχυσης η S&P.

Αντίθετα με τα ομόλογα υψηλής εξασφάλισης (senior bonds), διατυπώνει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει παράλειψη πληρωμής του κουπονιού AT1, υπενθυμίζοντας την αθέτηση πληρωμών εν σχέσει με το κουπόνι ομολογιών (CoCo) ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις