Μείωση 6,5% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Akritas το 2023 και διαμορφώθηκε σε €40,6 εκατ. έναντι €43,4 εκατ. την προηγούμενη περίοδο, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων μοριοσανίδας, καθώς δόθηκε έμφαση στα επενδεδυμένα προϊόντα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο συνδυασμός της κατάλληλης εμπορικής πολιτικής με την ορθή διαχείριση του κόστους λειτουργίας, οδήγησαν σε αύξηση του μικτού περιθωρίου πωλήσεων, το οποίο ανήλθε σε 14,9% από 13% κατά την προηγούμενη χρήση.

Ακρίτας: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής

Ο δείκτης EBITDA διαμορφώθηκε σε κέρδη ποσού €4,3 εκατ. έναντι κερδών €4,4 εκατ. της προηγούμενης χρήσης, με το αντίστοιχο περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 10,5% έναντι 10,1% της προηγούμενης χρήσης, ενώ ο προσαρμοσμένος EBITDA που εξαιρεί μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, αυξήθηκε κατά 3,8% στα €4,5 εκατ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε €15,7 εκατ. έναντι €0,7 εκατ. την προηγούμενη χρήση, κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού και της συνεπακόλουθης απομείωσης αυτού.

Όπως αναφέρει η εταιρείας, «η χρήση του 2023 χαρακτηρίζεται από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού, που σε συνδυασμό με τη λειτουργική της κερδοφορία, έχουν αναμορφώσει αποτελεσματικά την κεφαλαιακή της δομή θέτοντας τη βάση για την περεταίρω ανάπτυξή της».

Η AKRITAS για το επόμενο διάστημα στόχο έχει τον πράσινο μετασχηματισμό της σε όλο το εύρος της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στις αγορές πρώτων και δεύτερων υλών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις