Σειρά αντιμονοπωλιακών ρυθμίσεων κατατέθηκε από διακομμματική ομάδα βουλευτών στις ΗΠΑ την Παρασκευή, οι οποίες θα μπορούσαν να αναγκάσουν τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Amazon , η Apple , το Facebook και η Google να αναθεωρήσουν εκ βάθρων τις επιχειρηματικές τους πρακτικές.

Όπως γράφει το CNBC πρόκειται για ένα πακέτο πέντε νομοσχεδίων, τα οποία μεταξύ άλλων, αν ψηφιστούν, θα καταστήσουν δυσκολότερο για τις κυρίαρχες αυτές πλατφόρμες να ολοκληρώνουν συγχωνεύσεις, ενώ θα τους απαγορεύει να κατέχουν επιχειρήσεις που παρουσιάζουν σαφείς συγκρούσεις συμφερόντων.

Η νομοθεσία αντιπροσωπεύει την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια μεταρρύθμισης των αντιμονοπωλιακών νόμων, της χώρας,  που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες.

Πριν φτάσουν στην Ολομέλεια, τα σχέδια νόμου θα πρέπει να περάσουν από την  Επιτροπή Δικαιοσύνης, εν συνεχεία να εγκριθούν από την Γερουσία και να φθάσουν για να υπογραφή στο Οβάλ Γραφείο.

Τα μέτρα αυτά προέκυψαν μετά από διεξοδική και μακρά έρευνα της Επιτροπής, αναφορικά με τις πρακτικές που υιοθετούν οι εν λόγω τέσσερις εταιρείες, η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο έτος.

Η επιτροπή διαπίστωσε εκείνη την εποχή ότι η Amazon, η Apple, το Facebook και η Google κατέχουν μονοπωλιακή ισχύ και ότι οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι πρέπει να αναθεωρηθούν για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις μοναδικές προκλήσεις του ανταγωνισμού στις ψηφιακές αγορές.

ΚΙ ενώ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποκλίνουν σημαντικά στην πλειοψηφία των θεμάτων, στο τρέχον ζήτημα επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη σύμπνοιαν.

Δύο από τα νέα νομοσχέδια που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα πιεστικά για την Amazon και την Apple, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν προϊόντα ή εφαρμογές που ανταγωνίζονται εκείνες άλλων πωλητών ή προγραμματιστών που βασίζονται στις υπηρεσίες τους .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή