Χαμόγελα και χαλαρό κλίμα μεταξύ των ηγετών της G7 επικράτησε στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους έπειτα από δύο χρόνια, στη σκιά της πανδημίας του κοροναϊού.

Έπειτα από μήνες τηλεδιασκέψεων, επέστρεψαν γύρω από το ίδιο τραπέζι στην Κορνουάλη της Βρετανίας, ενώ το βράδυ θα παραστούν σε δεξίωση που θα παραχωρήσει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Στη σύνοδο της G7 συμμετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Αυτή είναι η πρώτη διεθνής σύνοδος για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δεσμευθεί να ακολουθήσει τον δρόμο της πολυμέρειας έπειτα από χρόνια απομόνωσης των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η φωτογράφιση

Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του, Κάρι, υποδέχτηκαν τους ηγέτες της G7 και τις συζύγους τους στον ειδικά κατασκευασμένο ξύλινο διάδρομο δίπλα στον Ατλαντικό, πριν το παραδοσιακό κλικ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον Μάριο Ντράγκι, ενώ στη συνέχεια φάνηκε να αγκαλιάζει τον Τζο Μπάιντεν την ώρα που περπατούσαν μαζί και εκείνος ανταπέδωσε.

Από την άλλη, ο Τζάστιν Τριντό εμφανίστηκε λιγότερο διαχυτικός. Φορώντας τη μάσκα του, περπάτησε στον ξύλινο διάδρομο και χαιρέτησε με τον αγκώνα το βρετανικό ζεύγος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ