Οι κυβερνοεπιθέσεις στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών συνεχίστηκαν με εισβολή στην Electronic Arts, η οποία ανακοίνωσε ότι χάκερ υπέκλεψαν τον πηγαίο κώδικα δημοφιλών τίτλων.

Την είδηση αποκάλυψε το Motherboard, σύμφωνα με το οποίο οι εισβολείς κατέβασαν 780 Gigabyte δεδομένων, περιλαμβανομένου του πηγαίου κώδικα για το δημοφιλές παιχνίδι FIFA 2021 αλλά και για τη μηχανή του Frostbite, μια πλατφόρμα στην οποία βασίστηκε η ανάπτυξη πολλών άλλων τίτλων στη βιομηχανία του gaming.

Η EA, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, είναι γνωστή για τίτλους όπως τα Battlefield, Star Wars και The Sims, μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία παραδέχτηκε την υποκλοπή «περιορισμένου» όγκου δεδομένων και διαβεβαίωσε ότι οι χάκερ δεν απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα παικτών. Διαβεβαίωσε ακόμα πως δεν θεωρεί ότι η επίθεση θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με το Motherboard, οι χάκερ προσέφεραν τα δεδομένα προς πώληση μέσω του Σκοτεινού Ιστού. Θεωρητικά, ο κώδικας που υποκλάπηκε θα μπορούσε να βοηθήσει χάκερ να παραβιάσουν λειτουργίες ορισμένων βιντεοπαιχνιδιών.

Η επίθεση στην ΕΑ έρχεται μετά την ηλεκτρονική εισβολή στην CD Project και την υποκλοπή του πηγαίου κώδικα του πολυδιαφημισμένου Cyberpunk 2077. H πολωνική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κλεμμένα «εσωτερικά δεδομένα της» διατίθενται προς πώληση στο Διαδίκτυο, αναφέρει το Reuters.

Είχε προηγηθεί το Νοέμβριο κυβερνοεπίθεση στην Capcom, δημιουργό του Resident Evil, κατά την οποία ενδέχεται να παραβιάστηκαν τα δεδομένα 350.000 παικτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία