O δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι η επόμενη βδομάδα είναι δημόσια αργία για τους εργαζόμενους σε μια προσπάθεια να μειώσει την αύξηση των κρουσμάτων, όπως αναφέρει το Reuters. Ο Σεργκέι Σομπιανίν πρόσθεσε ότι η απόφαση του δεν θα επηρρεάσει τους εργαζόμενους στους οργανισμούς που υποστηρίζουν την υποδομή της Μόσχας, το στρατό κι άλλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. 

«Για να σταματήσω την άνοδο των κρουσμάτων  και να σώσω ζωές σήμερα υπέγραψα διάταγμα που ορίζει την περίοδο από 15-19 Ιουνίου ως αργία με πληρωμή των εργαζομένων» έγραψε ο Σομπιανίν στο επίσημο blog του. Tαυτόχρονα όρισε όλα τα μπαρ, τα εστιατόριο και οι χώροι εκδηλώσεων να κλείνουν στις 11.00 το βράδυ μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Σήμερα στη Ρωσία ανακοινώθηκαν 13.510 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων από τις αρχές του Φεβρουαρίου, εκ των οποίων τα 6.701 εντοπίζονται στη Μόσχα, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων αυτή τη χρονιά. Ο δήμαρχος κάλεσε τους ηλικιωμένους κατοίκους να παραμείνουν σπίτι και τους κατοίκους να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αν και τα εμβόλια είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο, όταν η Ρωσία ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της, στη Μόσχα οι εμβολιασμοί γίνονται με αργό ρυθμό. Ο Σομπιανίν είχε σχολιάσει την απροθυμία των κατοίκων να εμβολιαστούν τον προηγούμενο μήνα χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «αξιοσημείωτη», καθώς τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας γέμιζαν με ασθενείς της Covid-19 την ίδια στιγμή  τα εμβόλια να είναι ευρέως διαθέσιμα. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα