Το «πράσινο φως» στο ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να δώσει αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση περίπου 7,9 δισ. ευρώ φέτος για την Ελλάδα, από τα συνολικά 30,5 δισ. ευρώ που προσδοκά να λάβει η χώρα.

Τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να έρθουν τα πρώτα κονδύλια στη η χώρα μας, με την Ελλάδα να αναμένεται να υποδεχτεί τα πρώτα 4 δις. ευρώ, τα οποία αναμένεται να κατευθυνθούν  σε μια σειρά από επενδύσεις.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης «Είναι βάσιμο να πούμε ότι περί τα τέλη με αρχές Αυγούστου θα έρθουν τα πρώτα 4 δις. ευρώ στην Ελλάδα».

Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να έρθουν στην ελληνική οικονομία κοντά στα 7,9 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στην Αθήνα η φον ντερ Λάιεν

Την ίδια ώρα, η έναρξη του Ταμείου για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας την Πέμπτη 17 Ιουνίου, παρουσία της προέδρου της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν, η οποία αναμένεται να παρευρεθεί στη χώρα μας την ίδια ημέρα.

Σε αυτήν την τελετή αναμένεται να λάβει χώρα η επίσημη έναρξη για το κυβερνητικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Η πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβλέψει διαδικτυακά σημαντικά έργα που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να δοθεί και η έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών και στη συνέχεια να ακολουθηθεί μια διαδικασία σύναψης συμβάσεων.

Ανάμεσα στα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτηθούν, θα είναι η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και το «Εξοικονομώ επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης