Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (European Labour Authority – ELA), που ξεκίνησε επίσημα στις 15 Ιουνίου 2021, για την προστασία των δικαιωμάτων των εποχικά εργαζομένων.

Πολλές φορές οι εποχικά εργαζόμενοι μετακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την εξεύρεση εργασίας. Ως εκ τούτου πρέπει να απολαμβάνουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όποια χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν εργάζονται, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Το πρώτο βήμα είναι η σωστή ενημέρωση εργαζομένων, εργοδοτών, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για τα δικαιώματα των εποχικά εργαζομένων.

Η εργασία μπορεί να είναι εποχική, αλλά τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι ποτέ εκτός εποχής, αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα της ELA: https://europa.eu/!wu44qWM

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.