Ανοδικά κινούνται σήμερα τα futures με την αμερικανική αγορά να δείχνει, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές νωρίτερα, να «πατά» καλύτερα με την έναρξη της νέας εβδομάδας, έχοντας ξεπεράσει το αιφνιδιαστικό σοκ της Federal Reserve την περασμένη Τετάρτη. Αν και από το μέτωπο της Fed, η εβδομάδα θα έχει κινητικότητα, κυρίως μέσα από τις πολλαπλές παρουσίες και ομιλίες έγκριτων στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των περιφερειακών Fed, όπως ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ αύριο, από τις οποίες οι επενδυτές ελπίζουν να πάρουν… κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα τα futures του Dow Jones κερδίζουν 191 μονάδες, τα futures του S&P 500 ανεβαίνουν κατά 18 μονάδες και τα futures του Nasdaq ενισχύονται κατά 38 μονάδες. Πάντως, στα επίπεδα αυτά ειδικά ο βιομηχανικός Dow δεν καλύπτει τη… βουτιά της Παρασκευής κατά  534 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανεβαίνει στο 1,46, ενώ η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1,18 με το ευρώ να κερδίζει 0,3%.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο συνεχίζει απτόητο την ανοδική του πορεία, μετά και το πάγωμα των συνομιλιών μεταξύ Δύσης και Ιράν στη Βιέννη, με το αργό να βρίσκεται στα 71,83 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 73,59 δολάρια. Αντιστοίχως, λίγο καλύτερα κινείται σήμερα ο χρυσός, μετά τις έντονες πιέσεις της περασμένης εβδομάδας, με την άνοδο του να κυμαίνεται στο 0,40% στα 1.776 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές