Δυναμικά ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall Street, με όλους τους επιμέρους δείκτες να καταγράφουν κέρδη και ειδικά ο Dow Jones, ο οποίος καταφέρνει να καλύψει σημαντικό μέρος των μεγάλων απωλειών που κατέγραψε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύεται κατά 440 μονάδες ή 1,3% στις 33.727, ο S&P 500 κερδίζει 0,8% ή 33 μονάδες στις 4.198 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,24% ή 37 μονάδες στις 14.067.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Παρασκευή, η Wall Street έκλεισε με σημαντικές απώλειες και δη, ο Dow Jones που έχασε πάνω 500 μονάδες, που ήταν η χειρότερη επίδοση του από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1,19, ενώ στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 1,49%, έχοντας ανακάμψει από τις πιέσεις που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Fed.

Πάντως, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα παραμείνει στο… ραντάρ των επενδυτών, δεδομένου πως τις επόμενες ημέρες η ατζέντα περιλαμβάνει πολλαπλές ομιλίες και εμφανίσεις στελεχών της Fed, όπως ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ αύριο, τις οποίες η αγορά θα περάσει από το… μικροσκόπιο, ελπίζοντας να αντλήσει νέα συμπεράσματα για τις προθέσεις της Τράπεζας.

Μάλιστα, απόψε το βράδυ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην παρουσία του Τζιμ Μπάλαρντ της St Louis Fed και του Ρόμπερτ Κάπλαν της Dallas Fed σε διαδικτυακό φόρουμ νομισματικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής, ενώ ο Τζον Γουίλιαμς της New York Fed θα τοποθετηθεί σε εκδήλωση του συνδέσμου μικρομεσαίων τραπεζών.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο κερδίζει και σήμερα έδαφος στα 72,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός καταγράφει σήμερα κέρδη κατά 0,50% στα 1.778 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street