Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη θετική αξιολόγηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Σλοβακίας, συνολικού ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εκτίμηση της Επιτροπής διαπιστώνει ότι το σχέδιο της Σλοβακίας αφιερώνει το 43% της συνολικής της διάθεσης σε μέτρα που υποστηρίζουν τους κλιματικούς στόχους. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις σε νέες δυνατότητες ανανεώσιμης ενέργειας, ενεργειακή απόδοση, πρασινοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων (συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των σχολείων), ανάπτυξη νέων υποδομών για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, δημόσιες συγκοινωνίες, απαλλαγή από τον άνθρακα της βιομηχανίας και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Επίσης, διαπιστώνει μεταξύ άλλων ότι αφιερώνει το 21% της συνολικής της διάθεσης σε μέτρα που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και υποστήριξη για την ενίσχυση των ψηφιακών τεχνολογιών που διατίθενται στις επιχειρήσεις, ιδίως στις ΜΜΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή