Τις πύλες του ανοίγει και πάλι το θρυλικό γαλλικό πολυκατάστημα La Samaritaine, με τον οίκο πολυτελών ειδών LVMH να έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια ριζική ανακαίνιση του πανέμορφου Art Deco κτιρίου του 1920, με τη γυάλινη οροφή, που υπόσχεται ένα ταξίδι… εμπειριών στους καταναλωτές και ξένους επισκέπτες.

Πραγματικά, μετά από μια δαπανηρή ανακαίνιση αξίας 750 εκατ. ευρώ που κράτησε επτά χρόνια, υπό την επιμέλεια του βραβευμένου ιαπωνικού αρχιτεκτονικού γραφείου SANAA, το ιστορικό πολυκατάστημα που βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα, πολύ κοντά στο Λούβρο και τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ, θα ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί από μεθαύριο Τετάρτη. Πρόθεση δε, της LVMH είναι να ανταγωνιστεί στα… ίσα τα έτερα μεγάλα ονόματα του χώρου και δη, την Galeries Lafayette και το Printemps, με δεδομένο πως το έτερο πολυκατάστημα του Ομίλου, το Le Bon Marche, στην αριστερή όχθη, απευθύνεται σε ένα πιο στοχευμένο κοινό.

Το αρχικό πλάνο ήταν τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν πέρυσι, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που κράταγαν τα καταστήματα της γαλλικής πρωτεύουσας κλειστά. Πλέον, με τα κρούσματα να μειώνονται και τα περιοριστικά μέτρα να έχουν αρθεί, επιτρέποντας σταδιακά και τα ταξίδια από ξένους τουρίστες, η LVMH έκρινε πως ήγγικεν η ώρα για να λειτουργήσει το πολυκατάστημα.

Στο κτίριο που φτάνει σε χωρητικότητα τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα θα λειτουργεί επίσης υπερπολυτελές ξενοδοχείο με roof garden, έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικά διαμερίσματα που θα πουληθούν και βέβαια πολλά εστιατόρια για όλα τα βαλάντια και γούστα. Επίσης δημιουργήθηκε μεγάλο πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση, το οποίο ενώνεται με το κτίριο μέσω ενός υπόγειου κυλιόμενου διαδρόμου (όπως στα αεροδρόμια), για τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...