Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Google, το Campus του Λονδίνου, ο βραχίονας της εταιρείας που ειδικεύεται στην προώθηση start-up επιχειρήσεων, δεν θα ξαναλειτουργήσει μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Κλείνουμε το Campus για να υποστηρίξουμε τις start-ups σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε η εταιρεία, θεωρώντας ότι μπορεί να παρέχει υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις στη χώρα χωρίς να υπάρχει αποκλειστικός, φυσικός χώρος για αυτό.

Το Campus είχε ανοίξει τις πύλες του το 2012, από τον Ισραηλινό Εζέ Βίντρα, ειδικό σε τεχνολογικά θέματα και εργαζόμενο της Google, καθώς εκείνη την περίοδο η start-up σκηνή του Λονδίνου είχε αρχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία. Με την πάροδο του χρόνου το Campus είχε καταστεί το επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το Campus περιλάμβανε χώρους συνεργασιών, καφέ και χώρο εκδηλώσεων. Χρησιμοποιούνταν δε από μία ποικιλία επιταχυντών και start-up προγραμμάτων συμπεριλαμβανομένων των Seedcamp, Entrepreneur First, Code First και Silicon Drinkabout. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του διοργανώθηκαν εκεί χιλιάδες εκδηλώσεις με στελέχη της Google να συμμετέχουν προσφέροντας δωρεάν συμβουλές.

Σύμφωνα με την Google, η βρετανική start-up κοινότητα «δεν χρειάζεται πρόσβαση σε ένα και μοναδικό φυσικό τόπο όσο χρειάζεται πρόσβαση σε πηγές, μέντορες και προγράμματα διαθέσιμα παντού». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google λειτουργεί και άλλα ανάλογα σημεία σε όλο τον κόσμο, όπως σε Μαδρίτη, Σάο Παόλο, Σεούλ, Τελ Αβίβ, Τόκιο και Βαρσοβία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups