Πακέτο ύψους 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου της τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων κίνησης πρόκειται να διαθέσει η Ομοσπονδιακή Γερμανική Κυβέρνηση.

Όπως ενημερώνει ηο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης εδράζεται στο γεγονός ότι ο τομέας της εχνολογίας αποτελεί κλειδί για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις τους οι δύο καθύλην αρμόδιοι ομοσπονδιακοί υπουργοί, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς και επισήμως υποψήφιος Καγκελάριος για το SPD, καθώς και ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ τάσσονται υπέρ της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για το πρόγραμμα ενίσχυσης νεοσύστατων τεχνολογικών επιχειρήσεων (startups). Όπως διευρίνισαν, η χρηματοδοτική ενίσχυση πρόκειται να διανεμηθεί μέσω ενός ειδικού επενδυτικού ταμείου που έχει συσταθεί για να προσφέρει διευκολύνσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολία να αντλήσουν κεφάλαια κίνησης. Οι νεοσύστατες τεχνολογικές επιχειρήσεις αποτελούν κινητήριο μοχλό δομικών αλλαγών, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζουν τη βάση για μελλοντική ευημερία και ανάπτυξη, τόσο για την γερμανική οικονομία, όσο και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμαναν.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται παραδείγματα γερμανικών τεχνολογικών επιχειρήσεων, όπως η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Ν26, η εταιρεία αεροπορικών ταξί Lilium και η ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio, οι οποίες συγκέντρωσαν περίπου 4,5 δισ. ευρώ, με τους ξένους επενδυτές να κυριαρχούν σε αυτή τη φάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή