Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη τη θετική αξιολόγηση του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Γερμανίας, συνολικού ύψους 25,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκτησης και ανθεκτικότητας (RRF).

Η εκτίμηση της Επιτροπής για το σχέδιο της Γερμανίας διαπιστώνει ότι αφιερώνει τουλάχιστον το 42% της συνολικής της διάθεσης σε μέτρα που υποστηρίζουν τους κλιματικούς στόχους. Το σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την απαλλαγή από άνθρακα από τη βιομηχανία, με ιδιαίτερη έμφαση στο ανανεώσιμο υδρογόνο, τις επενδύσεις σε βιώσιμη κινητικότητα και την ανακαίνιση κτιρίων κατοικιών για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Η Επιτροπή διαπιστώνει επίσης ότι το σχέδιο της Γερμανίας αφιερώνει τουλάχιστον το 52% της συνολικής της διάθεσης σε μέτρα που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση. Το σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των δημόσιων υπηρεσιών, ιδίως των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και των επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι το σχέδιο της Γερμανίας περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο σύνολο αμοιβαίως ενισχυόμενων μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση όλων ή ενός σημαντικού υποσυνόλου των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων που περιγράφονται στις ειδικές για κάθε χώρα συστάσεις (ΕΚΕ) που απευθύνονται στη Γερμανία από το Συμβούλιο στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο το 2019 και το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή