Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 672.000 ευρώ σε δράσεις εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας και σχεδίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τις 107 προτάσεις που υπεβλήθησαν, αξιολογήθηκαν θετικά 56 προτάσεις για επιχορήγηση ή/και αιγίδα, σε φορείς εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Οι προτεραιότητες που θέτει το ΥΠΠΟΑ για τη στήριξη φορέων και δράσεων, είναι μεταξύ άλλων «η στήριξη, ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η προαγωγή της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα μέσω της πρότασης και του δημόσιου διαλόγου γύρω από αυτή, η ανάπτυξη κοινού κά.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή συγκροτήθηκε από τους Ανδρέα Γιακουμακάτο, καθηγητή Αρχιτεκτονικής, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ, Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή-προϊστάμενο Συλλογών του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Λίτη, γλύπτρια-καθηγήτρια ΑΣΚΤ, ‘Αννα Μυκονιάτη, επιμελήτρια-επιστημονική συνεργάτη του ΕΜΣΤ, Αντώνη Σκλεπάρη, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus