Ανοδικά κινείται το δολάριο σήμερα με αποτέλεσμα να οδεύει προς ένα κλείσιμο της εβδομάδας με κέρδη, έχοντας ισχυροποιήσει τη θέση του μετά και τις καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις για τις λιανικές πωλήσεις.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι βασικών έτερων νομισμάτων βρέθηκε στο 92,718, ήτοι αύξηση σχεδόν 0,16%, με αποτέλεσμα το εβδομαδιαίο κέρδος του να βρίσκεται στο 0,6%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο για το αμερικανικό νόμισμα εδώ και περίπου ένα μήνα.

To ευρώ διολισθαίνει έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να βρίσκεται αυτή την ώρα στο 1,18, ενώ καθοδικά κινείται και η βρετανική στερλίνα, η οποία μάλιστα συμπληρώνει τη χειρότερη εβδομάδα της εδώ και ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του πράσινου χαρτονομίσματος καθώς η πανδημία «αγριεύει» και πάλι.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο δείκτης λιανικών πωλήσεων κατέγραψε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση τον Ιούνιο, κατά 0,6% αντί 0,4% και μάλιστα μετά την αρνητική επίδοση του το Μάιο, όταν είχε υποχωρήσει κατά 1,7% σοκάροντας την αγορά.

Η επίδοση αυτή για το δολάριο ήρθε παρά και το γεγονός πως οι δηλώσεις Πάουελ σε Βουλή και Γερουσία ήρθαν να καθησυχάσουν την αγορά αναφορικά με την πιθανή πρόωρη απόσυρση των μέτρων στήριξης της Τράπεζας, καθώς ο πρόεδρος της Fed επέμεινε πως η άνοδος των τιμών θα είναι παροδική.

«Τα στοιχεία συνάδουν με την πορεία της οικονομίας και επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για ένα πολύ ισχυρό δεύτερο τρίμηνο με ανάπτυξη γύρω στο 10%» σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Reuters, ο Τζόι Μανίμπο της Western Union Business Solutions.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές