Πάνω από τις 35.000 μονάδες «πέταξε» ο Dow Jones με την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, με την τάση στο σύνολο των δεικτών να είναι ανοδική δείχνοντας διάθεση να καλυφθούν οι απώλειες της χθεσινής μέρας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow άνοιξε με άνοδο 0,14% ή 43 μονάδες αγγίζοντας τις 35.034 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,41% στις 14.602 μονάδες και ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,25% στις 4.371 μονάδες.

Η εβδομάδα ήταν όσο πλούσια αναμενόταν σε ειδήσεις και δη, θετικές ειδήσεις με κυριότερο βέβαια το θετικό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ κατά τη διήμερη κατάθεση του χθες και προχθές σε Γερουσία και Βουλή. Ο κ. Πάουελ επέμεινε πως παρά τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων, η Τράπεζα δεν ανησυχεί διότι επιμένει να θεωρεί το φαινόμενο της αύξησης των τιμών παροδικό (αν και προφανώς παρακολουθεί από κοντά την πορεία του δείκτη). Ξεκαθάρισε δε, πως το tapering αργεί ακόμη…

Βεβαίως, η αγορά έπρεπε να «χωνέψει» τα νέα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού με τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού να πιάνουν… ταβάνι. Ωστόσο, η σημερινή απρόσμενη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, κατά 0,6% αντί του εκτιμώμενου 0,4%, ήταν μια ευχάριστη θετική έκπληξη. Ειδικά σε σύγκριση με την απρόσμενη καθίζηση του δείκτη κατά 1,7% το Μάιο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τα μηνύματα παραμένουν θετικά, αν και οι αναλυτές προβληματίστηκαν από τα στοιχεία συρρίκνωσης του τζίρου στις τράπεζες (παρά και τη κάθετη αύξηση των κερδών) λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

Οι προβλέψεις θέλουν τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου για το σύνολο της αγοράς να είναι ιδιαίτερα θετικά και μάλιστα για τις επιχειρήσεις του S&P 500 ο μέσος όρος αύξησης της κερδοφορίας προβλέπεται πάνω από το 60%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανακάμπτει σήμερα στο 1,325, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,18.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο κερδίζει σήμερα έδαφος στα 71,91 δολάρια το βαρέλι (αύξηση κατά 0,35%), μετά από αρκετές μέρες υποχώρησης με φόντο την πιθανή επίτευξη συμφωνίας στον ΟΠΕΚ+, ενώ στον αντίποδα πτωτικά κινείται ο χρυσός που βρίσκεται στα 1.825 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street