Εκτίναξη της ελληνικής ελληνικής οικονομίας  αναμένει για φέτος η Capital Economics .

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της, η ανάπτυξη της ελληνική οικονομίας θα ανέλθει στο 8%, ενώ θα κατεβάσει ταχύτητα στο 2% το 2022.

Όπως σημειώνει, η ελληνική οικονομία είναι απίθανο να ανακτήσει τα προ-πανδημίας επίπεδα φέτος ωστόσο, επειδή η τουριστική περίοδος θα είναι πολύ αδύναμη.

Πάντως, η συνεχής υποστήριξη της ΕΚΤ θα διατηρήσει χαμηλές τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Ο οίκος επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει πληγεί πολύ έντονα από την πανδημία, αλλά όχι τόσο σοβαρά όσο η ισπανική ή η πορτογαλική οικονομία. Και τώρα βιώνει μια ισχυρή ανάκαμψη: μετά από αύξηση 4,4% στο ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση, η Capital Economics, αναμένει ότι η οικονομία θα επεκταθεί περαιτέρω το καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι επιδόσεις του τουρισμού είναι ακόμη πολύ χαμηλές. Οι αφίξεις επιβατών στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά μόνο στο 40% περίπου των επιπέδων του 2019.

Με βάση τα παραπάνω η Capital Economics προβλέπει την πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα το επόμενο έτος, με βάση την υπόθεσή της ότι η πανδημία θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο επισημαίνει πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει σημειωθεί απότομη αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων Covid-19 κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο στον τουρισμό και άρα στην ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων