Σε ανάκληση προϊόντος θυμαρίσιου μελιού προχωρά ο ΕΦΕΤ μετά τον εντοπισμό καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης,

Την διαπίστωση έκανε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.

Πρόκειται για το προϊόν «Χρυσή Κρήτη» Θυμαρίσιο Μέλι Κρήτης Συνεργασία, με αριθμό παρτίδας LOT:1082, ημερομηνία λήξης: 07/2023, συσκευασία των 450g, που παράγεται για την Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης ΑΕ, ΒΙΟΠΑ Χανίων.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Tι απαντά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού

Μετά από την ανάκληση που ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ) εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων:

Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ κατά εταιρείας μέλους του Συνδέσμου μας, της Μελισσοκομικής Συνεργασίας Κρήτης, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους όσον αφορά στη διατύπωσή της, γιατί πιστεύουμε ότι ανάλογα περιστατικά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη προσοχή για τη φήμη της.

Πρώτον, γιατί βρέθηκε στο μέλι αντιβιοτική ουσία, υπεύθυνος για την οποία είναι ο μελισσοκόμος ή εξωτερική επιμόλυνση από το περιβάλλον.

Δεύτερον, γιατί η ουσία αυτή είναι νέα, παντελώς άγνωστη για την μελισσοκομία και καμία ελληνική εταιρεία, ούτε καν το κράτος δεν μπορεί να την αναλύσει παρά μόνον εργαστήρια του εξωτερικού.

Τρίτον, γιατί η εταιρεία αγοράζει το μέλι και το ελέγχει σύμφωνα με τους αναγνωρισμένους υποχρεωτικούς ελέγχους, το τυποποιεί και το συσκευάζει σύμφωνα με τις αρχές υγιεινής και ασφάλειας.

Για τους παραπάνω λόγους, ο σύνδεσμος μας θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η συσκευάστρια εταιρεία που αναφέρεται δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για το συγκεκριμένο συμβάν, παρόλο που θα κάνει αυστηρότερους ελέγχους στα μέλια που παραλαμβάνει, όπως και όλα τα μέλη μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης