Ήπιες διακυμάνσεις παρουσιάζουν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές, με την εικόνα στους επιμέρους δείκτες να είναι μεικτή, καθώς η απρόσμενα αρνητική επίδοση των αιτήσεων για τα νέα επιδόματα ανεργίας αιφνιδίασε τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει μικρή υποχώρηση κατά 0,07% ή 24 μονάδες στις 34.774, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,38% στις 14.686 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,13% στις 4.364 μονάδες.

Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας εξέπληξαν δυσάρεστα την αγορά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 51.000 φτάνοντας τις 419.000, ήτοι πολύ ψηλότερα από τις 350.000 που ανέμεναν οι αναλυτές, όπως επίσης πολύ πάνω από το προσαρμοσμένο αριθμό των 368.000 της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα, ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τις 15 Μαΐου.

Η αργή ανάρρωση της αγοράς εργασίας σε ένα διάστημα που η αναζωπύρωση της πανδημίας με σημείο κλειδί τη μετάλλαξη Δέλτα ενισχύει τους φόβους για επιβράδυνση της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας, ήταν ένα στοιχείο που η αγορά δεν μπορούσε να αγνοήσει. Έτσι, η διήμερη, δυναμική άνοδος του χρηματιστήριου μετά το sell-off της Δευτέρας διακόπηκε σήμερα.

Πάντως, το κλίμα πιθανότατα θα ήταν χειρότερο αν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου δεν έδιναν πολύτιμες… ανάσες. Μέχρι τώρα, το 15% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη, με το 88% να υπερβαίνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί και πάλι σήμερα στο 1,26%, ενώ και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,179.

Στην αγορά των commodities, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται κατά 0,20% στα 70,42 δολάρια το βαρέλι, έχοντας επανέλθει πάνω από το όριο των 70 δολαρίων, ενώ και ο χρυσός αυτή την ώρα σημειώνει ανεπαίσθητη άνοδο 0,03% στα 1.804 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street