Την επένδυση άνω των 40 δισ. ευρώ μεταξύ 2022 και 2030 για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ανακοίνωσε η γερμανική Daimler.

Η γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία της Mercedes υποστήριξε πως μαζί με τους συνεταίρους της θα προχωρήσει στην κατασκευή οκτώ νέων μονάδων παραγωγής μπαταριών, έτσι ώστε να στηρίξει την παραγωγή EV, με στόχο να μπορεί να επικεντρωθεί σχεδόν πλήρως στην ηλεκτροκίνηση από το 2030. Αν και απέφυγε να διευκρινίσει ποιο είναι το οριστικό χρονικό όριο που θέτει για την πλήρη διακοπή της πώλησης οχημάτων ορυκτών καυσίμων.

Πάντως, από το 2025 η εταιρεία εκτιμά πως τουλάχιστον το 50% των πωλήσεων της θα αφορά μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, ήτοι δηλαδή κατά πέντε χρόνια νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση της για το 2030.

Για το σκοπό αυτό η γερμανική βιομηχανία θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια τρεις νέες πλατφόρμες ηλεκτροκίνησης, μία για επιβατικά αυτοκίνητα, μία για οχήματα τύπου βαν και μία για αυτοκίνητα υψηλότερων επιδόσεων. Επίσης για την υποστήριξη του κλάδου θα προχωρήσει στην εξαγορά της βρετανικής YASA Limited, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων.

Σημειωτέον πως ήδη αρκετές διεθνείς βιομηχανίες αυτοκινήτου προσανατολίζονται στην πλήρη στροφή τους στην ηλεκτροκίνηση μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Volvo Cars θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030, ενώ η General Motors ελπίζει να έχει στραφεί πλήρως προς την ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2035.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green