Οι μετοχές στη Wall Street έκλεισαν χαμηλότερα την Τρίτη, οδηγούμενες από την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του Nasdaq από τα μέσα Μαίου, καθώς οι επενδυτές ήταν προσεκτικοί πριν από τα αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινώσουν κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, καθώς και εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Federal Reserve, την Τετάρτη.

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με πτώση για πρώτη φορά μετά από έξι συνεδριάσεις.

O S&P 500 υποχώρησε 0.5%, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε 0.2%, ή περίπου 85 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq μειώθηκε 1.2% καθώς οι μετοχές των big tech εταιρειών υποχώρησαν.

Apple, Microsoft και ο μητρικός όμιλος της Google, Alphabet αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street, ενώ η Amazon θα ακολουθήσει την επομένη. Οι μετοχές και των τεσσάρων τεχνολογικών κολοσσών κινήθηκαν πτωτικά ασκώντας πιέσεις στον Nasdaq. Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Tesla η οποία υποχώρησε 2,3%, καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη της, παρά την ανακοίνωση δεκαπλάσιων κερδών.

«Οι προσδοκίες είναι υπερβολικά υψηλές. Τα νούμερα είναι θετικά, όμως αναμένουμε τόσα πολλά που με το απλά καλό δεν αρκεί», λέει ο Πόλ Νόλτε, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Kingsview Investment Management.

Οι κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, όπως η Alibaba και η Baidu, «βυθίστηκαν» κι άλλο την Τρίτη, εν μέσω εικασιών ότι μια ευρεία ρυθμιστική καταστολή στην Κίνα ενδέχεται να προκαλέσει περιορισμούς στις ΗΠΑ όσον αφορά στις επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες.

Με απώλειες έκλεισε η μέρα και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τον αρνητικό τόνο είχαν δώσει από το πρωί οι αγορές της Ασίας.

Επίσης πτωτικά κινήθηκε την Τρίτη και το πετρέλαιο, καθώς η εκτίναξη των κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα εγείρει ερωτηματικά για την πορεία ανάκαμψης των οικονομιών, άρα τα επίπεδα πετρελαϊκής ζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street