Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Europcar βρίσκεται κοινοπραξία υπό τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Το δρομολογούμενο deal θα αξιολογεί τη γαλλική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων περίπου στα 2,5 δισ. ευρώ.

Η είδηση πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις είχε κυκλοφορήσει από τον περασμένο μήνα, χωρίς όμως η Europcar να τις επιβεβαιώσει. Οι τότε πληροφορίες έκαναν λόγο για μια πρόταση της τάξεως των 2,2 δισ. ευρώ, ήτοι 0,44 ευρώ ανά μετοχή, που δεν είχε γίνει δεκτή, αλλά φαίνεται πως η VW επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση.

Σήμερα η Europcar επιβεβαίωσε επισήμως τις συνομιλίες που αφορούν μια πρόταση εξαγοράς της τάξεως των 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Επεσήμανε δε, πως η συμφωνία δεν έχει «κλείσει» και πως η έκβαση των συζητήσεων δεν μπορεί να θεωρείται ακόμη σίγουρη.

Η VW συνεργάζεται για την εξαγορά με την Attestor Ltd και την Pon Holdings BV.

Θυμίζουμε πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε στο παρελθόν αγοράσει και πάλι την εταιρεία (στα τέλη της δεκαετίας του ’90), όμως την πούλησε το 2006 στην Eurazeo SE έναντι 1,26 δισ. ευρώ.

Μετά την κρίση της περσινής χρονιάς, η Europcar υποχρεώθηκε σε μια ριζική αναδιάρθρωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υπέρογκα χρέη της, προχωρώντας και σε αύξηση κεφαλαίου που έδωσε τον έλεγχο της σε ομάδα πιστωτών, με επικεφαλής τα hedge funds της Anchorage Capital Group και της Marathon Asset Management.

Από την άλλη πλευρά, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της, η Herz Corp. αγωνίζεται να ορθοποδήσει από την αίτηση που υπέβαλε για υπαγωγή στο Άρθρο 11 περί χρεοκοπίας και να εκμεταλλευτεί τη σταδιακή ανάκαμψη που παρουσιάζει ο ταξιδιωτικός κλάδος με το τέλος των περιοριστικών μέτρων.

Η προοπτική ανάκαμψης του κλάδου πυροδότησε αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους μνηστήρες τόσο για την Herz όσο και για έτερους παίχτες του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ