Σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ύψους 100 εκατ. δολαρίων με την εταιρεία αθλητικών στοιχημάτων Tipico USA Technology προχώρησε ο εκδοτικός κολοσσός της Gannett, που είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εφημερίδων στις ΗΠΑ. Πρόκειται δε, για την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους που καταγράφεται στο χώρο των αμερικανικών ΜΜΕ.

Η Gannett είναι ιδιοκτήτρια της USA Today, όπως και δεκάδων ακόμη τοπικών εφημερίδων που καλύπτουν 46 αμερικανικές πολιτείες. Επίσης, διαθέτει μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων, μάλιστα μόνο τα αθλητικά της website ξεπερνούν τα 200!

Σύμφωνα με τους όρους της πενταετούς συνεργασίας τους, η Tipico USA που είναι ο αμερικανικός βραχίονας του γερμανικού γίγαντα στο χώρο των αθλητικών στοιχημάτων Tipico Group θα παρέχει περιεχόμενο με το logo της που θα αφορά το αθλητικό στοίχημα στις αθλητικές σελίδες στην Gannett, η οποία θα λαμβάνει ποσοστό για τα «χτυπήματα» από νέους παίχτες που θα υποβάλλουν στοιχήματα. Επιπλέον η Gannett θα διασφαλίσει μέσω διαφήμισης, άλλα 90 εκατ. δολάρια.

Με δεδομένο πως σταδιακά η μία μετά την άλλη οι αμερικανικές πολιτείες προχωρούν σε νομιμοποίηση του αθλητικού στοιχήματος, οι μιντιακές εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χώρο για να διασφαλίσουν επιπλέον διαφημιστικά έσοδα. Ήδη η ViacomCBS, που ελέγχει το CBS Sports και το ESPN της Walt Disney έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες συνεργασίας με στοιχηματικές εταιρείες, ενώ ανάλογη συμφωνία «έκλεισε» το Μάιο το Associated Press με την FanDuel. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η πρώτη που αφορά εκδοτικό όμιλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι