Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές των χρηματιστηριακών εταιριών και των επενδυτικών τμημάτων των τραπεζών τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Mytilineos.

Η αγορά δίνει επίσης έμφαση και στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση του flashnote για το πρώτο εξάμηνο. Και συγκεκριμένα στην επαναβεβαίωση των προβλέψεων του για ρεκόρ κερδοφορίας το 2021 και για απογείωση κερδών στα 260 εκ. ευρώ το 2022 έναντι των 129 εκ. το 2020.

Ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα δίνει ως τιμή στόχο της μετοχής τα 19,90 ευρώ, επισημαίνοντας πως η Mytilineos παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας και την τρίμηνη συντήρηση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Korinthos Power τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο.

Η Πειραιώς μιλά για αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της και απέδωσε την ανοδική τους πορεία στους τομείς της μεταλλουργίας και των έργων βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Optima Bank κάνει αναφορά στο report για ισχυρές προβλέψεις κερδών και το επόμενο έτος αποδίδοντας τες στην πορεία των premia των τιμών του αλουμινίου αλλά και στο γεγονός της λειτουργίας της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου 826 MW.

Η Alpha επισημαίνει πως τα ισχυρά κέρδη της εισηγμένης επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της, ενώ σημειώνει την αναφορά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην τηλεδιάσκεψη για το ενδεχόμενο λήψης απόφασης επέκτασης της μονάδας αλουμίνας με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής.

Η Axia κάνει μνεία στις εκτιμήσεις του κ. Μυτιληναίου για διπλασιασμό της κερδοφορίας το 2022 και για χρονιά ρεκόρ το 2021.

Η Beta διατηρεί τη θετική της αξιολόγηση για την πορεία της μετοχής, ενώ η Pandelakis χρηματιστηριακή αναφέρεται στις εκτιμήσεις του προέδρου της εισηγμένης για την πορεία των τιμών του αλουμινίου το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών