Με κέρδη έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα Τρίτη, καθώς ο τραπεζικός και ο βιομηχανικός κλάδος οδήγησαν την άνοδο και ξεπέρασαν τις απώλειες που κατέγραψε ο ο ταξιδιωτικός κλάδος λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 35,99 μονάδων (+0,82%), στις 4.423,15 μονάδες, αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 279 μονάδων (+0,8%), στις 35.116,4 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 80,23 μονάδες (+0,55%), στις 14.761,29 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σταθεροποιήθηκε μετά την χθεσινή πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών. Καθώς οι επιδόσεις ανέκαμψαν και σταθεροποιήθηκαν, το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στη χρηματιστηριακή αγορά.

Η συνεδρίαση της Τρίτης  λειτούργησε ως καθρέφτης της χθεσινής συνεδρίασης, με τους δείκτες  Dow και  S&P 500 να κλείνουν στο κόκκινο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με οριακά κέρδη. «Αυτό το είδος της καθημερινής αστάθειας είναι αναμενόμενο μετά από την ισχυρή πορεία των μετοχών από την άνοιξη του περασμένου έτους», δήλωσε ο Randy Frederick, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και παραγώγων στο Schwab Center for Financial Research.

«Όλοι γνωρίζουν ότι οι αποτιμήσεις είναι αρκετά υψηλές. Ο S&P 500 αυξήθηκε σχεδόν 100% από πέρυσι το Μάρτιο. Έτσι, η αγορά έχει την τάση να είναι λίγο επιφυλακτική σε κάθε είδους είδηση ​​αυτή τη στιγμή », εξηγεί ο Frederick. «Οι προβλέψεις μου για το μεγαλύτερο μέρος του 3ου τριμήνου είναι ότι αναμένω η αγορά να κινείται πλάγια με ελαφρώς αυξημένη μεταβλητότητα». Τη Δευτέρα, ο Dow ενισχύθηκε από μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, της Caterpillar και της 3M. Οι μετοχές υγειονομικής περίθαλψης όπως η Amgen και η Johnson & Johnson κατέγραψαν σημαντικά κέρδη. Στον τομέα της τεχνολογίας, η Apple και η IBM αυξήθηκαν 1,6% και 2,2%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των εταιρειών που θα επηρρεαστούν αρνητικά σε μια ενδεχόμενη επιβολή υγειονομικών περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταρειών και του κλάδου της κρουαζιέρας,σημειώσαν απώλειες , περιορίζοντας τα κέρδη της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street