Με τις γυναίκες να συνεχίζουν να κάνουν πρόοδο και να επιτυγχάνουν συνεχώς τους στόχους τους, το Forbes δημοσίευσε την έβδομη ετήσια λίστα με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής. Οι εκτινασσόμενες τιμές στο Χρηματιστήριο και οι Αρχικές Δημόσιες Προσφορές οδήγησαν τις περιουσίες των 100 αυτών γυναικών στα 118 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 31% σε σχέση με τον προηγούμενο έτος. Οι γυναίκες της λίστας κατέχουν θέσεις επιχειρηματιών, στελεχών, ενώ μπορεί να είναι και διασημότητες.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Diane Hendricks, συνιδρύτρια της εταιρείας στέγασης ABC, συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, με την περιουσία της να ανέρχεται στα 11 δισ. δολάρια, αποτελώντας, έτσι, την πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ που ξεπέρασε την καθαρή αξία των 10 δισ.

Με τη 16η θέση της λίστας να ανήκει στη Rihanna, η ίδια αναγνωρίζεται και επισήμως ως δισεκατομμυριούχος, όντας μία από τις 16 γυναίκες της λίστας που κατέχουν περιουσία που φτάνει τα 10 ψηφία. Έπειτα, ακολουθούν, μεταξύ άλλων, η Anne Wojcicki και η Whitney Wolfe Herd, οι οποίες εισήγαγαν τις εταιρείες τους στο Χρηματιστήριο, η Jenny Just, επιχειρηματίας fintech, η Robyn Jones, ιδρύτρια ασφαλιστικής και η Kim Kardashian West, ηθοποιός σε ριάλιτι και δημιουργός καλλυντικών.

Δεκαπέντε νέες γυναίκες προστέθηκαν στη λίστα τη χρονιά αυτή, μερικές λόγω Αρχικών Δημόσιων Προσφορών και άλλες λόγω εκτόξευσης τιμών χρηματιστηρίου. Η πιο γνωστή προσθήκη είναι η τραγουδίστρια και συνθέτρια, Dolly Parton, η οποία ενίσχυσε το μουσικό της έργο με τη σοφή επένδυση στο θεματικό πάρκο Dollywood. Ακόμη μία σημαντική προσθήκη στον κατάλογο θεωρείται το supermodel, Cindy Crawford, μετά το λανσάρισμα της σειράς καλλυντικών της, όπως και οι Heather Hasson και Trina Spear, με τη νέα σειρά σκραμπ τους, που εισήχθη στο Χρηματιστήριο τον Μάιο. Άξια αναφοράς είναι, επίσης, η Caryn Seidman-Becker, η οποία αγόρασε την ασφαλιστική εταιρεία Clear Secur, την έσωσε από χρεοκοπία το 2012 και την εισήγαγε στο Χρηματιστήριο, τον Ιούνιο, με αξία 4,5 δισ. δολάρια.

Τα δύο τρίτα από τις 100 αυτές γυναίκες είτε ίδρυσαν ή συνίδρυσαν κάποια εταιρεία, με τις 26 από αυτές να διατελούν ως CEO, όπως η Safra Catz από τον κολοσσό του software, Oracle.

Οι ηλικίες των γυναικών στη λίστα ποικίλλουν, ξεκινώντας από τα 23 έτη (π.χ. Kylie Jenner) και φτάνοντας τα 95 έτη (π.χ. η επιχειρηματίας στον τομέα των βιοεπιστημών, Alice Schwartz), και κατοικούν σε 22 διαφορετικές πολιτείες, με τις 46 από αυτές να μένουν στην Καλιφόρνια. Οι περιουσίες τους εκτιμήθηκαν με βάση τις τιμές μετοχών από τις 2 Ιουλίου του 2021. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καθαρές αξίες τους είναι πιθανό να έχουν μεταβληθεί από την ημέρα που υπολογίσθηκαν, όπως συνέβη με την περιουσία της Anne Wojcicki, η οποία, στις αρχές Ιουλίου, είχε εκτιμηθεί στα 1,1 δισ. δολάρια, αλλά έπεσε, πρόσφατα, στα 800 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive