Ο πρώην πρόεδρος Ασράφ Γκανί, ο οποίος εγκατέλειψε το Αφγανιστάν την Κυριακή, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ, βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα ΗΑΕ υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο Ασράφ Γκανί και την οικογένειά του στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ, που μετέδωσε το CNN.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν βρίσκεται στη χώρα και δηλώνει «νόμιμος υπηρεσιακός πρόεδρος»

Χθες ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν, Αμρουλάχ Σάλεχ δήλωσε ότι βρίσκεται στη χώρα και είναι «νόμιμος υπηρεσιακός πρόεδρος» αφότου ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι έφυγε από τη χώρα καθώς οι Ταλιμπάν κατελάμβαναν την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ο Σάλεχ είχε πει σε συνάντηση για την ασφάλεια υπό την προεδρία του Γάνι την περασμένη εβδομάδα πως είναι υπερήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις και πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ενισχύσει την αντίσταση στους Ταλιμπάν.

Όμως η χώρα έπεσε στους Ταλιμπάν σε διάστημα μερικών ημερών αντί για μήνες που προέβλεπαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Σε μια σειρά tweet που έστειλε ο Σάλεχ είπε πως είναι «μάταιο» να τσακωθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους