Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα, στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Μετά τα τελευταία γεγονότα και την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν, υπάρχει φόβος για μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς τα τουρκικά και ελληνικά -και άρα ευρωπαϊκά- σύνορα, ίσως ανάλογο με εκείνο του 2015 από τη Συρία.

Ήδη, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 500.000 πρόσφυγες από την ταλαιπωρημένη χώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα Ελλάδα, Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Σημειώνεται πως οι ελληνικές αρχές στα σύνορα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο νέου προσφυγικού κύματος. Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, με τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να μεταβαίνουν σήμερα στον Έβρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».