Ανταποκρινόμενη σε «μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις των καιρών μας», η εταιρεία κράτησης χώρων διαμονής Airbnb ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν φιλοξενία σε 20.000 Aφγανούς πρόσφυγες προκειμένου να διευκολύνει τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες.

«Ελπίζω ότι θα παρακινήσει και επικεφαλής άλλων επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» δήλωσε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι.

Η εταιρεία δηλώνει ότι συνεργάζεται με ανθρωπιστικές οργανώσεις και φορείς για την παροχή βοήθειας «εκεί όπου χρειάζεται» και θα συνεχίσει να προσαρμόζει την εκστρατεία ανάλογα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται.

Το κόστος της φιλοξενίας προσφύγων θα καλυφθεί με συνεισφορές της Airbnb, του ίδιου του Τσέσκι αλλά και των δωρητών του Ταμείου Προσφύγων που λειτουργεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Airbnb.org.

«Αν και θα πληρώσουμε για τη φιλοξενία, δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο χωρίς τη γενναιοδωρία των οικοδεσποτών» είπε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Η φιλοξενία Αφγανών προσφύγων εντάσσεται στο πρόγραμμα Open Homes που λειτουργεί από το 2017 ενθαρρύνοντας ιδιοκτήτες δωματίων και κατοικιών να φιλοξενούν ανθρώπους που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή εμπόλεμες συγκρούσεις.

Μέχρι τώρα, δωρεάν διαμονή έχει προσφερθεί σε συνολικά 75.000 ανθρώπους, όπως σεισμοπαθείς της Πόλης του Μεξικού και πυρόπληκτους στην Καλιφόρνια και την Αυστραλία. Το πρόγραμμα άνοιξε το δρόμο για το μη κερδοσκοπικό Airbnb.org που βοηθά τον κόσμο να μοιράζεται χώρους διαμονής και άλλους πόρους σε περιόδους κρίσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνει το BBC, το Airbnb.org προσέφερε έκτακτη χρηματοδότηση στην Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, την οργάνωση υποστήριξης προσφύγων HIAS και την Church World Service για τη φιλοξενία 1.000 προσφύγων από το Αφγανιστάν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, προσέφερε δωρεάν φιλοξενία σε 165 αφγανούς πρόσφυγες που είχαν μόλις προσγειωθεί στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα