Στο Ομάν βρέθηκε την Κυριακή ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ Φαλίχ, στο πλαίσιο του ανοίγματος που γίνεται τελευταία για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ των δύο αυτών χωρών του κόλπου, με την Σαουδική Αραβία να έχει ήδη αποκαλύψει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης βιομηχανικής ζώνης στο Ομάν.

Η επίσκεψη της Κυριακής αποσκοπεί «στην εδραίωση και διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων και των αμοιβαίων επενδύσεων μεταξύ των δύο αδελφών χωρών», το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας, SPA.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνει αξιωματούχους από κυβερνητικές υπηρεσίες και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται εν μέσω ενός φιλόδοξου σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης για να διαφοροποιήσει την οικονομία της από το πετρέλαιο, ενώ το Ομάν πέρυσι εισήγαγε μέτρα για να ενισχύσει τα οικονομικά του και πρόσφατα ζήτησε βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον περιορισμό του χρέους του.

Και οι δύο χώρες επλήγησαν πολύ από την κρίση του κορωνοϊού και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου πέρυσι, και επιθυμούν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις στο πλαίσιο των μεταρρυθμιστικών τους προσπαθειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ